Benefietconcert Jeugdfonds Sport & Cultuur

CHARLOTTE KROEZEN

Charlotte Kroezen, geboren op 13 maart 2002 in Hengelo, de jongste in een gezin met een zus en een broer boven zich. Ze is op jonge leeftijd al gefascineerd door muziek, toneelstukjes, musicals en sport.

Haar broer Floris nam haar mee naar het trainingscomplex van FC Twente, dichtbij hun huis, niet alleen om voetbal te kijken maar ook om handtekeningen te scoren, gesigneerde voetballen, de handschoenen van Sander Boschker en zelfs een paar voetbalschoenen van Castangios waren hun trofeeën.

Toch werd het hockeyveld van HC Twente het “sport- thuis” van Charlotte, haar broer en zus. Vanaf de F-jes tot nu met het team van dames 2 staat ze graag op het veld. Helaas ligt het nu al maanden stil en mist ze het enorm.

Muziek maken en toneelspelen was vaak onderdeel van lekker spelen met vriendinnetjes en dit werd ook vaak al vastgelegd op zelfgemaakte filmpjes. Het waren de optredens in de slaapkamer en een toneelstukjes in de tuin. Nu kijkt ze elk jaar uit naar de Montivoices op haar school, Montessori College Twente, waar zij in 2017 en 2019 de talentprijs heeft gewonnen

Ook hier was het dat haar zus Sophie al naar de muziekschool ging voor vioolles en Charlotte braaf mee moest en wachten. Op 3-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste vioolles. Dit werd snel uitgebreid met zangles, pianoles en zingen bij het kinderkoor. Haar ambities om toneel te spelen kregen vorm bij de musicallessen bij CREA en in figurantenrollen in de series Galaxy Park en Ghost Rockers van Studio 100.

Vele optredens later en met passie voor muziek kunt u haar nu zien en horen spelen en zingen in het livestream Kerstrepetitie-concert 2020 van het Twents Jeugd Symfonie Orkest, waar zij sinds 2016 in speelt en nu aanvoerder van de Tweede Violen is, onder leiding van dirigent Carl Wittrock in de Waterstaatkerk te Hengelo.

Graag gunt zij ook andere kinderen het plezier van muziek maken en sporten en daarom haar actie voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Hengelo/Borne. U geeft toch ook!